Суд відпустив під особисте зобов’язання “омегівця” Косенка, підозрюваного в убивстві на Майдані

 

Печерський райсуд Києва пом’якшив ексбійцеві спецпідрозділу внутрішніх військ МВС “Омега” Володимиру Косенку, підозрюваному у вбивстві майданівців, запобіжний захід, змінивши його з домашнього арешту на особисте зобов’язання.

Таке рішення суд ухвалив у четвер, 16 квітня, повідомила адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська.

“Відмовили в задоволенні клопотання прокурора Земского про продовження підозрюваному у вбивстві Олега Ушневича і пораненні Віталія Гукова цілодобового домашнього арешту”, – написала Закревська у фейсбуці.

Косенку обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання: він має виконувати процесуальні обов‘язки, утриматись від спілкування зі свідками і підозрюваними, повідомляти про зміну місця проживання і роботи.

Навіть без браслета“, – наголошує Закревська.

Володимира Косенка підозрюють у тому, що 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській він із табельного пістолета “Форт” застрелив учасника акції протесту Олега Ушневича та поранив Віталія Гукова.

Балістична експертиза показала: куля, яка вбила майданівця Ушневича, була випущена з пістолета “Форт-14” Косенка. Куля, якою був поранений Гуков (загалом зазнав чотирьох поранень, але вижив) – також із пістолета Косенка. Як і куля, що вдарилась об щит ще одного протестувальника.

Підозрюваному інкримінують кілька статей Кримінального кодексу, зокрема закінчений замах на вбивство, умисне вбивство за попередньою змовою способом, небезпечним для оточуючих, та перевищення влади і службових повноважень.

Читайте також:
Справа про розстріл Майдану: командир “Омеги” дав свідчення про застосування бронетехніки. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна