На Львівщині чиновницю оштрафували за поширення фейків про коронавірус

 

Головну спеціалістку відділу молодіжної політики та спорту Дрогобицької міськради Ірину Юзефович оштрафували за поширення фейків про вертольоти з дезінфекцією.

Неправдиву інформацію посадовиця опублікувала ще 16 березня на своїй сторінці у фейсбуці, а наступного дня видалила цей допис, запостивши натомість роз’яснення від СБУ, що це був фейк, передає Zaxid.net.

Сама Ірина Юзефович на судове засідання не з’явилася, надавши письмові пояснення, що поширення нею фейкової інформації не спричинило паніки серед населення і не спричинило порушення громадського порядку. Тому вона просила закрити цю справу за відсутності злочину.

Однак суддя Дрогобицького міськрайонного суду Руслана Курус вирішила, що злочин все ж таки був і попри видалений допис є достатньо доказів вини чиновниці Дрогобицької міськради.

Читайте також:
СБУ викрила 79 поширювачів фейків про коронавірус

“Її вина повністю доведена наявними в матеріалах справи доказами, зокрема повідомленням СБУ, узагальнюючою довідкою про перевірку інформації про можливі неправомірні дії та письмовими поясненнями обвинуваченої, з яких вбачається, що близько 19:00 16 березня вона, перебуваючи вдома, з мобільного телефону поширила в стрічці новин неправдиву публікацію щодо розпилення з вертольотів ліків для дезінфекції, яка ж була видалена нею на наступний день”, – йдеться в постанові суду.

Вчинок чиновниці кваліфікували за ст. 173-1 Кодексу про адмінпорушення (поширення неправдивих чуток) і присудили доволі невеликий штраф – всього 170 грн.

Окрім цього вона має заплатити 420 грн судового збору. Ірина Юзефович також має ще можливість подати апеляцію на таке рішення суду.

Читайте також:
СБУ в Дніпрі викрила ботоферму, яка генерувала фейки про коронавірус та керувалася з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна