Влада РФ вирішила таки відкласти парад перемоги, – ЗМІ

 

Влада Росії прийняла рішення перенести так званий “парад перемоги” з 9 травня на пізніші терміни через епідемію коронавірусу в РФ.

Про це повідомляє російська інформагенція РБК з посиланням на джерела, близькі до адміністрації президента і МО країни-агресора.

За інформацією агентства, про перенесення параду на честь 75-річчя перемоги планується офіційно повідомити до кінця цього тижня. З оголошенням може виступити особисто Володимир Путін.

На початку квітня російські ЗМІ повідомляли, що в Кремлі розглядають сценарій проведення параду восени, в такому випадку заходи можуть відбутися з глядачами. Хоча зберігався варіант проведення параду “без трибун” 9 травня.

У міноборони РФ неодноразово заявляли, що підготовка до параду триває. З кінця березня на полігоні “Алабіно”, де була створена копія Червоної площі, відбуваються тренування.
Водночас оргкомітет святкування попросив уряд РФ не залучати до святкування людей літнього віку, ветеранів, адже старші люди найбільш вразливі щодо COVID-19.
Російські ветеранські організації направили Путіну звернення з проханням перенести парад у Москві з 9 травня у зв’язку з пандемією коронавірусу.
12 квітня прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що парад на честь 75-ї річниці завершення Другої світової війни відбудеться в Москві у будь-якому випадку.

Як відомо, Кремль запрошував на військовий парад 9 травня багатьох світових лідерів. Попередню згоду приїхати на свято давав президент Франції Еммануель Макрон.

Станом на 22:00 15 квітня в Росії зафіксовано 24,5 тис. випадків захворювання на COVID-19, померли майже 200 людей. Тільки за останню добу захворіли 3338 осіб.

Читайте також:
Ватажок “ДНР” Пушилін не збирається скасовувати парад на 9 травня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна