Два українські Іл-76 доставили медвантаж з Китаю в Румунію

 

Два українських військово-транспортних літаки Іл-76 Повітряних сил Збройних сил України доставили з Китаю до Румунії медичні матеріали, необхідні для боротьби проти коронавірусу.

Про це в середу, 15 квітня, повідомили в представництві України в НАТО у фейсбуці.

“Окрім літаків цивільної авіації, наданих у рамках програми НАТО SALIS, Україна направила союзникам військову транспортну авіацію. Україна буде корисним членом НАТО”, – йдеться у повідомленні.

Напередодні, 13 квітня, український літак сів в аеропорту Бухареста, перевізши із Китаю в Румунію 27 тонн вантажу медичного призначення для боротьби з пандемією Covid-19.

Програма SALIS забезпечує країни НАТО стратегічною можливістю повітряного транспорту. У ній беруть 9 союзників Альянсу: Бельгія, Чехія, Франція, Німеччина, Угорщина, Норвегія, Польща, Словаччина і Словенія.

Як інформувала “Новинарня“, українська “Мрія” приземлилася у Варшаві з 7 млн масок.

Читайте також:
“Мрія” доставить медвантаж з Китаю ще й в Чехію та Німеччину, – Дещиця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна