Бойовики під Станицею застосовують тактику “випаленої землі”

 

На Луганщині бойовики обстріляли трасерами ділянку із сухостоєм, унаслідок чого вогонь підібрався впритул до двох сіл.

“У суботу (11 квітня) в другій половині дня, за даними військово-цивільного співробітництва, це був постріл із стрілецького озброєння трасувальними кулями. Загорілася трава, рослинність, і вітер почав роздмухувати цю пожежу, яка пішла на села Сизе та Болотене“, – розповів “Громадському радіо” місцевий житель, начальник відділу інформаційної діяльності Станично-Луганської райдержадміністрації Михайло Шевченко.

Рятувальники загасили полум’я, але це була не перша подібна провокація, зазначив посадовець РДА.

За його словами, бойовики не розуміють, що своїми діями шкодять насамперед диким тваринам та птахам. А ще людям, чиї домівки розташовані вздовж Сіверського Дінця.

“Я сам чув, як прилітає міна. І через деякий час із того місця починається пожежа. У районі Станиці Луганської таких бойових дій, як у районі Авдіївки, немає. Якоюсь мірою Мінські домовленості не дозволяють напряму бойовикам обстрілювати, тому вони використовують спосіб “випаленої землі”, — розповів Михайло Шевченко.

Позаминулого року через такі дії бойовиків згоріло село Малинове, минулого року — велика ділянка лісу вздовж річки Деркул. Наслідки таких підпалів вже видно на космічних знімках Станично-Луганського району на Google Maps:

Раніше уся територія на карті була зеленою, зараз це великі жовті піщані або бурі плями — залишки того, що раніше було деревами.

Читайте також:
ОСи показали, як окупанти підпалили їхні позиції й житлові будинки в Мар’їнці. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна