Більшість українців підтримують продовження карантину в разі погіршення епідситуації

 

Більшість українців підтримують можливе рішення щодо продовження карантинних заходів, у разі загострення ситуації з поширенням коронавірусу, до червня цього року.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи “Рейтинг” “Україна на карантині: Моніторинг суспільних настроїв”, які оприлюднили у вівторок, 14 квітня.

70% підтримують можливе рішення щодо продовження карантинних заходів у разі загострення ситуації з поширенням коронавірусу до червня цього року. 23% – проти цього. Останніх більше серед мешканців Півдня, бідніших респондентів, прихильників партій Шарія, “Опозиційна платформа – За життя”, “Батьківщина”, – йдеться у результатах опитування.

Водночас, 80% опитаних підтримують можливе посилення карантинних заходів на час Великодніх свят, 75% – на час травневих свят.

“Стосовно обмежень під час Великодня більше тих, хто проти цієї ініціативи, серед віруючих УПЦ (МП) та атеїстів”, – свідчать дані дослідження.

Також за останні два тижні значно зменшилася кількість тих, хто виступає за запровадження штрафів для людей за порушення умов карантину (з 75% до 55%).

Жорсткіші заходи щодо порушників карантину, аж до позбавлення волі, підтримують лише 25% опитаних.

Згідно з результатами опитування, 27% респондентів готові взяти участь у заходах з охорони громадського порядку на волонтерських засадах спільно з патрулями Національної гвардії або поліції, водночас, 69% – не готові.

Дослідження “Україна на карантині: Моніторинг суспільних настроїв” Соціологічної групи “Рейтинг” проводилося 10-12 квітня 2020 року.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews -телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Читайте також:
Степанов: зважаючи на сьогоднішній антирекорд захворюваності, говорити про вихід із карантину недоцільно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна