Під Кримським загинув солдат 93 омбр Леонід Скакуненко “Барон” із Дніпропетровщини. ФОТО

 

Стало відоме ім’я військовослужбовця ЗС України, який загинув під час бойових дій у неділю, 12 квітня. Це 32-річний солдат Леонід Скакуненко.

Про смерть побратима повідомила пресслужба 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”.

“Сьогодні вранці внаслідок ворожого обстрілу позицій холодноярців з гранатомета пішов з життя піхотинець Леонід Скакуненко із позивним «Барон». У цей час солдат був на бойовому чергуванні”, – ідеться в повідомленні.

Леонід, за військовою спеціальністю “навідник”, служив на контракті в механізованому батальйоні 93 омбр з вересня 2017 року.

Він народився 22 квітня 1987 року у селі Лихівка П’ятихатського району Дніпропетровської області. Мав середню освіту.

У 2014 році призвався до лав Національної гвардії України по мобілізації.

Згодом прийшов на контракт до 93-ї бригади ЗСУ, у складі якої воював уже третю ротацію. Раніше брав участь у бойових діях у Новотроїцькому, Новоселівці Другій, на околицях Кримського.

“Барон був справжнім героєм – самовідданим, патріотичним. У лютому цього року він разом із побратимами відбили напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи, яка спробувала прорватися на позиції “холодноярців”. Він поклав життя, воюючи з російськими окупантами на одній із найскладніших ділянок фронту”, – розповіли в підрозділі.

У Леоніда залишилася дружина, син від першого шлюбу, сестра.

Леонід Скакуненко. Фото: ФБ 93 омбр

Уранці 12 квітня пресцентр штабу ООС повідомляв: “Незважаючи на велике християнське свято – Вербну неділю, ворог відкрив вогонь з ручних протитанкових гранатометів по позиціях підрозділів Об’єднаних сил, що на Луганщині. На жаль, внаслідок обстрілу Україна втратила одного свого мужнього захисника, ще один воїн отримав бойове ураження”.
Згодом у Міноборони уточнили, що обстріл відбувся біля селища Кримське.

За даними “Новинарні“, Леонід Скакуненко – друга бойова втрата ЗС України на фронті у квітні.

9 квітня під Кримським на Луганщині внаслідок обстрілу загинув солдат 93 омбр Олексій Купріков.

Читайте також:
12 загиблих героїв березня: згадаймо їхні обличчя

Таймлайн втрат української армії: березень 2020. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна