На коронавірус в Україні захворіє не більше 2% населення, – МОЗ

 

Поширення коронавірусу в Україні іде за сценарієм, за яким у період найбільшого спалаху буде інфіковано не більше 2% населення, тобто близько 800 тисяч осіб.

Про це 12 квітня повідомляє канал Міністерства охорони здоров’я в телеграм.

“За нашими розрахунками, при 2% інфікованого населення наша система охорони здоров’я безболісно впорається з тією кількістю хворих, які будуть доправлені у відділення інтенсивної терапії. Якщо ж буде 10% і більше, то можливий колапс медичної системи, – якщо ми не розтягнемо ці 10% у часі”, – сказав головний державний санітарний лікар України, заступник глави МОЗ Віктор Ляшко.

У МОЗ наголосили, що цей оптимістичний сценарій є можливим, якщо громадяни будуть дотримуватись карантинних обмежень та залишатимуться вдома, в тому числі і на Великодні свята, не підуть до церкви чи в гості.

Натомість поки що очікується суттєве зростання кількості виявлених випадків коронавірусної хвороби. Цьому буде сприяти зміна алгоритмів тестування, оскільки відтепер в Україні тестують усіх хворих на пневмонію, всіх людей з гарячкою і всіх контактних осіб.

Як інформувала “Новинарня“, за даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 12 квітня в Україні загалом 2777 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 83 летальні, 89 пацієнтів одужали.

Читайте також:
Ляшко: пік вірусу очікуємо 17 квітня, вихід з карантину почнемо 24-го, Зеленський дає $1 млн на українську вакцину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна