Зеленський під Петрівським: Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли

 

Президент Володимир Зеленський у суботу, 11 квітня, під час поїздки в зону проведення операції Об’єднаних сил у Донецькій області відвідав зокрема позиції  Збройних сил України в Волноваському районі. Там він побував на ділянці розведення сил і засобів сторін №3 між селами Богданівка та Петрівське.

Про це повідомила пресслужба офісу президента.

“Глава держави ознайомився з оперативною обстановкою на цій ділянці. Президенту доповіли, що протягом останнього часу ситуація тут контрольована та спокійна”, – ідеться в повідомленні.

“Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли. Ми бачимо результат. Військові бачать результат. Ми працюємо над тим, щоб узгодити нові ділянки і щоб на землі Донбасу запанував мир”, – передає ОП слова Зеленського.

Як відомо, обстріли на ділянці розведення №3 на Донеччині відбуваються регулярно.

Президентові розповіли про особливості спостереження за пересуванням підрозділів бойовиків.

Потому глава держави відвідав одну з частин, де вручив ще трьом військовим цінні подарунки як подяку за службу.

Читайте також:
Бойовики зайшли на колишні позиції ОС біля Петрівського, – УС СЦКК

Крім того, у поїздці по Донеччині президент України Володимир Зеленський і керівник його офісу Андрій Єрмак під Волновахою поклали квіти до меморіалу загиблим пасажирам автобуса Златоустівка–Донецьк, який бойовики обстріляли з реактивних артсистем БМ-21 “Град” 13 січня 2015 року, внаслідок чого 12 пасажирів загинули, ще 19 отримали поранення різного ступеня важкості.

Крім того, Зеленський поклав квіти до пам’ятного знака Герою України майору ЗСУ Андрію Жуку – командиру 3-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. Жук героїчно загинув у Волноваському районі на Донеччині у травні 2016 року, захищаючи побратимів від ворожої диверсійної групи.

Читайте також:
Зеленський на Донеччині відвідав мобільний госпіталь для COVID-19: хворих ще немає. ФОТО

Як інформувала “Новинарня“, 9 листопада 2019 року за присутності СММ ОБСЄ після семи діб тиші відбулося дзеркальне розведення сил і засобів на ділянці №3 в районі Богданівка-Вікторівка-Новопетрівське.

Розведення військ у районі Золотого, на ділянці №2, відбулося 29 жовтня, у Станиці Луганській на ділянці №1 – 26 червня.

Уперше угоду про відведення військ і озброєнь у трьох зонах безпеки – біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського – було підписано на переговорах ТКГ в Мінську ще 21 вересня 2016 року. Угода передбачала відведення по 1 кілометру з кожної зі сторін.
У 2016 році часткове розведення сил відбувалося в районах Золотого і Петрівського на Донеччині. Однак у 2017-му сторони повернулися на більш вигідні позиції.

Розведення в районі Золотого і Катеринівки відбулося, незважаючи на те, що збройні формування РФ на початку жовтня вчиняли обстріли на ділянках розведення сил та засобів у напрямку н.п. Богданівка та Золоте-4. Штаб ООС повідомляв про обстріли в межах ділянок розведення як у районі Золотого-4 (26 жовтня та 28 жовтня), так і біля Богданівки з боку Петрівського (24 жовтня).

Перед цим розведенням у районі Золотого відбулися сутички поліції з ветеранами, які прямували в цей район, щоб влаштувати блокпости проти відведення військ.

26 жовтня президент Володимир Зеленський на “блокпосту” у Золотому-4 зустрівся  з ветеранами, які протистояли відведенню українських військ на цій ділянці та мають із собою зареєстровану зброю.
Ветерани назвали поведінку Зеленського на блокпосту “хамською”.

Офіс президента поширив у ФБ і на ТБ пропагандистський фільм “За крок до миру” за підсумками поїздки Володимира Зеленського в Золоте, зустрічей із військовими, місцевими жителями та протестувальниками.

Обстріли з боку бойовиків на ділянках №2 і №3 відбуваються й після розведення.

Читайте також:
Єрмак зустрівся з послами країн “Великої сімки”: говорив і про розведення на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна