“Люди Януковича повернулися в МОЗ. І пакують у джипи тести, отримані з Китаю”. ВІДЕО

 

Олександра Устінова
народний депутат України, раніше – громадська діячка (“Пацієнти України”, “Центр протидії корупції”)

(FB)

Спочатку я подумала, що це страшний сон з 2014 року, коли в МОЗі сиділа Богатирьова, а на ліках не просто “пиляли” – на них витрачали державні гроші, але ліки чи карети швидко просто ніхто не поставляв, а держава і не наполягала.

Але ні – це нові реалії життя Міністерства охорони здоров’я за президента Зеленського.

Раніше вони не купували ліки, а тепер розсовують по своїх елітних тачках коробки з тестами, які прилетіли з Китаю і мали б поїхати в регіони.

Це дно, коли людей в регіонах не тестують – а на відео коробки з китайською гумдопомогою пакують в джипи!

Подивіться на ці фото і тих, хто це робить.

Людина на фото з сигаретою – це Олександр Чумак, який має своє паркомісце на парковці Міністерства охорони здоров’я – не то радник, не то експерт, який не вилазить з МОЗу. Класичний “рішалово”.

Саме він погрожував мені та Ользі Стефанишиній “відбити бошку”, коли подали законопроєкт, який би знизив ціни на ліки.

Поряд із ним на другому фото Петро Багрій, який за часів Богатирьової вигравав тендерів на сотні мільйони гривень у МОЗі, коли відкати там складали 40%.

Пам’ятаю, як Чумак написав мені, чого це я його до Багрія прив’язую, він типу не його соратник. Дивно – а фото і коментарі Багрія і Чумака говорять про протилежне.

Тепер ці люди, які за часів Януковича жили як у Бога за пазухою, чудово повернулися назад у Міністерство охорони здоров’я. Повернулася туди й колишня очільниця департаменту закупівель ліків при Богатирьовій, і ще багато одіозних осіб.

Подивіться сюжет програми “Схеми: корупція в деталях”, який зробила Валерія Єгошина, і ви зрозумієте, чому тести не доїжджають у регіони і що насправді відбувається в час пандемії в Міністерстві охорони здоров’я.

Читайте також:
МОЗ: протестувати на коронавірус всю Україну неможливо

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна