Комендантська година можлива лише за умов надзвичайного стану, – Нацполіція

 

Рішення місцевої влади щодо обмеження свободи пересування громадян в окремих регіонах України в умовах коронавірусної епідемії носять рекомендаційний характер, адже комендантська година можлива лише під час надзвичайного стану.

Про це в суботу, 11 квітня, повідомило управління комунікації Національної поліції України.

“…У кількох регіонах місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про тимчасову заборону громадянам виходити з дому (з 13-ї години 11 квітня до 06-ї години ранку 13 квітня). Утім це рішення комісії носить виключно рекомендаційний характер, адже комендантська година можлива лише за умови введенння правового режиму надзвичайного стану”, – сказано в повідомленні.

Водночас у поліції зазначили, що обмеження роботи громадського транспорту і підприємств допускається в умовах надзвичайної ситуації.

“Постановою Кабінету Міністрів України та постановою головного державного санітарного лікаря України прийнято ряд карантинних заходів та рекомендацій для попередження поширення коронавірусної інфекції. Поліція та Нацгвардія насамперед проводить широку роз‘яснювальну та профілактичну роботу серед громадян щодо необхідності їх дотримання”, – зазначили в поліції.

Нагадаємо, 10 квітня мер столиці Віталій Кличко заявив, що в Києві не вводитимуть комендантську годину.

Читайте також:
У трьох областях України можуть ввести комендантську годину, – мер Франківська

Топ-7 факапів поліції: як суди завертають адмінпротоколи про порушення карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна