Зеленський на Донеччині відвідав мобільний госпіталь для COVID-19: хворих ще немає. ФОТО

 

Президент Володимир Зеленський відвідав зону проведення операції Об’єднаних сил у Донецькій області. У Покровську він ознайомився з роботою 66-го Військово-мобільного госпіталю.

Про це в суботу, 11 квітня, повідомила пресслужба ОП.

Зазначається, що медзаклад функціонує з 2015 року, його розгорнули на базі колишньої залізничної лікарні. Шпиталь розрахований на прийняття 100 пацієнтів одночасно. Нині тут додатково розгорнули інфекційне відділення на 50 місць на випадок виявлення пацієнтів із COVID-19. У ньому є все для ізоляції та кваліфікованої допомоги таким недужим.

“Через епідемію коронавірусу нашим військовим треба думати про власну безпеку вдвічі більше. Радий, що поки тут немає таких хворих. Хай би це лихо оминуло наших військових. Однак ми повинні бути готовими”, – сказав у госпіталі Володимир Зеленський.

Цього дня президент відвідав мобільну ПЛР-лабораторію на базі мобільного шпиталю, де відбуватиметься тестування військових на наявність коронавірусної інфекції.

Главі держави доповіли, що серед військовослужбовців у зоні ООС уже провели понад 500 ПЛР-тестів на наявність COVID-19, усі показали негативний результат.

Президент також ознайомився з роботою пересувного хірургічного кабінету, що надає кваліфіковану допомогу у перші 40-50 хвилин після поранення, оглянув пересувний рентген-комплекс та мобільний стоматологічний кабінет.

Під час візиту до госпіталю Володимир Зеленський передав засоби захисту.

Фото: пресслужба ОП

Фото: пресслужба ОП

Крім того, глава держави поспілкувався з військовими та вручив чотирьом захисникам цінні подарунки за заслуги та зразкове виконання поставлених завдань.

“Від держави й народу ми вдячні за вашу роботу. Вдячні, що повертаєте до життя наших військових героїв, які захищають нашу Батьківщину, територію й головне – наших людей. Знаю, що навіть лікуєте цивільних. Велике дякую вам за все, що ви робите”, – сказав президент.

Нагадаємо, напередодні командувач Медичних сил ЗСУ генерал Хоменко особисто прооперував важкопораненого бійця ОС у 66-му мобільному шпиталі.

Читайте також:
У ЗСУ – 10 хворих на COVID-19, на ізоляції – 180 військових

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна