Епіфаній переговорив із Зеленським, як проводити великодні богослужіння на карантині

 

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній та президент Володимир Зеленський обговорили особливості богослужінь на Великдень: віряни долучатимуться до молитов через онлайн-трансляції.

Про це повідомила пресслужба Київської Митрополії ПЦУ за результатами зустрічі Епіфанія й Зеленського, яка відбулась у вівторок, 7 квітня.

Так, Епіфаній вважає, що богослужіння у передвеликодні дні і на сам Великдень мають бути, але щоб віряни до них долучалися через трансляції.

“Молитви і богослужіння у ці дні мають відбутися, щоби, залишаючись вдома, наші вірні могли долучитися до них через трансляції, щоби відчули – попри важкі обставини сьогодення величне свято прийшло до нас”, – сказав предстоятель ПЦУ.

Зеленський натомість розповів предстоятелю ПЦУ про заходи, які вживаються державою, а Епіфаній – про рішення церкви, ухвалені у зв’язку з пандемією та введенням карантину.

Зеленський зазначив, що важливо поєднувати зусилля держави та релігійних спільнот, щоб подолати коронавірус.

У повідомленні пресслужби ПЦУ наголошується, що це вже друга за останні кілька тижнів зустріч Епіфанія з президентом.

Читайте також:
Глава УГКЦ Святослав: лозу та пасхальні кошики святитимемо онлайн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна