Зеленський телефоном обговорив із Помпео протидію коронавірусу

 

Президент України Володимир Зеленський та держсекретар Майк Помпео обговорили питання протидії пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє сайт президента.

Зокрема, Зеленський подякував за 1,2 мільйона доларів, які Сполучені Штати виділили Україні для боротьби з COVID-19.

“США зараз в епіцентрі боротьби з пандемією. Поділяю біль тисяч американців, які втратили близьких, щиро бажаю якнайшвидшого одужання тим, хто зараз бореться з хворобою. Впевнений, що США успішно пройдуть через ці випробування”, – сказав глава Української держави, побажавши співрозмовнику й усім американцям “міцного здоров’я”.

Також під час розмови Зеленський і Помпео обговорили можливість отримання Україною від США кредитних гарантій, необхідних для стабілізації економіки – на додаток до ресурсів, які Україна планує отримати від МВФ, Світового банку та інших іноземних партнерів.

Згодом Помпео написав у твітері: “Добре поговорили з Володимиром Зеленським сьогодні. Я подякував йому за допомогу України у поверненні американців додому, зокрема більше 200 добровольців Корпусу миру”.

“Разом ми продовжуємо зосереджувати увагу на реформах та на притягненні Росії до відповідальності за гуманітарні умови на Донбасі”, – додав держсекретар США.

Читайте також:
Захід має пильнувати, щоб коронавірусною кризою не скористалися війська РФ,
– німецький оглядач

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна