Замах на Мультика: поліція встановила місце засідки снайпера

 

Слідство розглядає п’ять версій у зв’язку з замахом на вбивство місцевого бізнесмена, кримінального авторитета Михайла Титова. Поліцейські також встановили місце засідки ймовірного снайпера та його зброю.

Про це у вівторок, 7 квітня, повідомила пресслужба поліції Миколаївської області.

“Поліцейські встановили місце засідки ймовірного снайпера та зброю. Подію кваліфіковано за ознаками п. 6 ч. 2 ст. 115 – “Скоєння умисного вбивства з корисливих мотивів”, – кажуть поліцейські речники.

Зазначається, що 6 квітня правоохоронці виявили зброю, з якої було скоєно замах на Титова.

“На технічному поверсі п’ятиповерхового житлового будинку був знайдений мисливський карабін “Сайга” калібру 7,62, споряджений магазином, та гільза. Наразі зброя передана на проведення експертизи”, – йдеться в повідомленні.

В поліції повідомили, що цей карабін був викрадений у 2018 році і до цього належав приватній особі.

Слідство розглядає п’ять версій у зв’язку з замахом на вбивство місцевого бізнесмена.

На думку слідчих:

  • злочин міг бути скоєний з метою помсти;
  • може бути пов’язаний з перерозподілом кримінальних сфер впливу в регіоні;
  • приводом могла стати конкуренція в бізнесі;
  • неповернуті борги;
  • неприязні відносини.

У поліції допускають також, що замах на вбивство був скоєний на замовлення.

Наразі поліція перевіряє усі можливі версії скоєння злочину, і для цього правоохоронці проводять комплекс оперативно-розшукових заходів.

Титов знаходиться в реанімації під наглядом поліцейських.

Санкція статті, що розслідується, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі аж до довічного ув’язнення.

Як інформувала “Новинарня“, 6 квітня у дворі офісного центру в Миколаєві стався збройний конфлікт із застосуванням вогнепальної зброї: в голову було поранено бізнесмена Михайла Титова.
В результаті замаху Титов на прізвисько “Мультик” отримав одне наскрізне кульове поранення. Куля влучила в шию і пройшла навиліт через щелепу.

У серпні 2017 року на Миколаївщині правоохоронці затримали членів організованого злочинного угруповання на чолі з його лідером “Мультиком” (справжнє ім’я – Михайло Титов), яких підозрювали у скоєнні низки злочинів.

Тодішній генеральний прокурор Юрій Луценко повідомляв, що затримані підозрюються у створенні злочинної організації, яка впродовж 2008-2017 років займалася погрозами вбивством, позбавленням волі людей, рекетом, рейдерством, автовикраденнями, привласненням майна та державних коштів.
Зі слів Луценка, Мультик фактично контролював фракцію “Опозиційного блоку” в Миколаївській облраді.

Тоді обшуки пройшли у місцевих посадовців і підприємців, зокрема у депутатів міської ради від партії “Опозиційний блок” Ігоря Дятлова, Ігоря Копійки, Андрія Яковлєва, Світлани Ларусії, підприємців Олексія Пелипаса і Владислава Чайки.

Тітов вийшов із СІЗО вже у 2018 році.

Читайте також:
Кримінальний авторитет Мультик, арештом якого хизувалася ГПУ, знову на волі, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна