Фестиваль кіно про права людини Docudays UA транслюватимуть онлайн

 

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться онлайн.

Про це в понеділок, 6 квітня, повідомили організатори.

З 24 квітня до 3 травня включно ми підготували для вас 45 онлайн-трансляцій правозахисних заходів RIGHTS NOW! та подій майстерні документалістики DOCU/КЛАС. Щовечора на глядачів чекатиме нова серія “Села” від видатної французької режисерки Клер Сімон. Це також понад 50 стрічок у безкоштовному доступі до 10-го травня на нашій платформі DOCU/SPACE”, – розповіли в оргкомітеті фестивалю.

Усі фестивальні кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними. Однак, за можливості, можна буде сплатити за перегляд довільну суму або зробити благодійний внесок на сайті фестивалю.

Онлайн-фестиваль збереже всі конкурсні програми:

  • DOCU/СВІТ;
  • DOCU/УКРАЇНА;
  • DOCU/КОРОТКО.

Традиційно кожну з програм оцінюватиме окремий склад журі, до якого входять зарубіжні та українські експерти, документалісти та правозахисники.

Одна з десяти номінованих стрічок отримає нагороду RIGHTS NOW!

Її вручать креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність.

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA існує 17 років. Минулого року його відвідали понад 24 564 глядачі.

Docudays UA мав відбутися 20-29 березня.

Читайте також:
Як відбувся й чим завершився світовий тур фільму “Людина з табуретом”: щире інтерв’ю

Тріумф “Паразитів”, провал “Джокера”, перший “Оскар” Бреда Пітта: всі лауреати головної кінопремії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна