В Австралії розслідують кримінальну справу щодо круїзного лайнера, який заразив континент “короною”

 

В Австралії порушили кримінальну справу щодо власників круїзного судна Ruby Princess, яких підозрюють у наданні неправдивих даних про число інфікованих коронавірусом осіб на борту.

Про це повідомила поліція країни у неділю, 5 квітня, передає DW.

Лайнер, який належить британсько-американському круїзному оператору Carnival Australia, пристав до берега в Сіднеї ще 8 березня. На його борту перебували 2700 пасажирів, яким дозволили залишити судно з мінімальними перевірками, хоча близько десяти осіб на той час мали симптоми респіраторних захворювань.
Рішення про висадку пасажирів на берег ухвалили після того, як чиновники повідомили про “низький ризик” зараження та відсутність симптомів COVID-19 у пасажирів судна. Своєю чергою, влада могла надати дозвіл тільки на підставі даних від капітана судна про те, що інфекційні хвороби на борту відсутні.
Пізніше виявилось, що коронавірусом заразилися 622 людини, які перебували на борту лайнера – це близько 10% загального числа інфікованих в Австралії.
Серед 35 людей, які на даний час померли від коронавірусу в Австралії, 11 були пасажирами Ruby Princess.

Правоохоронці з’ясовують, чи були порушені закони щодо національної безпеки, державного біозахисту та чи був скоєний злочин з необережності, зазначив комісар поліції Нового Південного Уельса Мік Фуллер.

За його словами, ще рано казати про скоєння злочину, але вже зараз є докази того, що коронавірус поширився на Австралію від пасажирів лайнера.

Читайте також:
В Італії рівень захворюваності COVID-19 стабілізувався, її обігнала Іспанія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна