Автомобільний рух через кордон триває: за добу в Україну в’їхали 11 тисяч осіб

 

Через український кордон триває рух в обох напрямках. За минулу добу (4 квітня) в Україну повернулися майже 11 тисяч громадян.

Про це в неділю, 5 квітня, повідомила пресслужба Держприкордонслужби.

Зазначається, що без власного транспорту в Україну прибули майже 5,2 тис. осіб. Для їхнього перевезення через кордон залучалися транспортні засоби, надані місцевою владою та ДСНС.

Залишили Україну за добу понад 5,1 тис. осіб, у тому числі майже 2 тис. іноземців.

“Зранку у пунктах пропуску черг з подорожуючих власним транспортом та пішоходів немає”, – поінформували в ДПСУ.

“4 квітня прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг та опитування про стан здоров’я 12,6 тис. осіб, які прямували в Україну. За результатами додаткової перевірки лікарями ознак захворювання на Covid-19 не виявлено. Також встановленим порядком оформлювалися інформативні згоди про самоізоляцію та надавались відповідні пам’ятки.
Крім того, минулої доби у пунктах пропуску виявлено 3 порушників правил карантину, про що повідомлено співробітників поліції”, – ідеться в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, за добу 27 березня понад 37 тисяч українців повернулися з-за кордону, з них 22,5 тисячі перетнули кордон пішки. (Для порівняння: попередньої доби, 26 березня, в Україну повернулося 18 тисяч громадян, з них пішки – 6,5 тисячі). На різних КПП на кордоні утворилися великі черги з тиснявою, незважаючи на вимоги безпеки щодо протидії поширенню коронавірусу.)
Така ситуація склалася після того, як напередодні президент Володимир Зеленський помилково заявив, що з 28 березня кордони на в’їзд в Україну задля стримування коронавірусу закриваються, а про громадян України, які залишаться поза її межами, будуть піклуватися дипломати.
Насправді повністю закрито лише пасажирське сполучення (авіа, залізниці, автобуси), тоді як на авто й пішки кордон у певних ПП можна перетинати й надалі, після 27 березня.

Читайте також:
З 28 березня виїхати за кордон можна лише через автомобільні пункти пропуску, – МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна