“Влада сфальшувала закон про COVID-19”: нардепи вимагають розслідування через підміну тексту

 

Народні депутати з фракції “Європейська солідарність” заявляють, що влада сфальшувала закон про “боротьбу з коронавірусом”.

У зв’язку з цим низка парламентаріїв від “ЄС” надіслала депутатське звернення до офісу Генерального прокурора та Державного бюро розслідувань з вимогою розпочати розслідування щодо невідповідності тексту закону про боротьбу з коронавірусом і законопроєкту, який був поставлений на голосування під час пленарного засідання, повідомляє сайт “ЄС“.

“Влада сфальшувала закон про боротьбу з коронавірусом. У понеділок на позачерговому засіданні Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)». Серед іншого, закон повинен був підтримати громадян у період карантину, зокрема орендарів, та звільнити їх від плати за користування майном (але залишити сплату комуналки і деяких інших платежів)”, – написав у фейсбуці один із підписантів  звернення Микола Княжицький.

“У початковому тексті закону було написано: «наймач звільняється від плати за користування майном». Однак після оприлюднення документа дана норма відображена у зовсім іншій редакції, а саме: «наймач може бути звільнений від плати за користування майном». Тож виходить, що ця норма жодним чином не захищає орендаря та не покращує його становище. Наголошую, що депутати за таке не голосували!” – додав нардеп.

На його думку, це свідчить про те, що вже після голосування, при підготовці законопроєкту на підпис голові ВР Дмитру Разумкову і президентові Володимиру Зеленському, хтось у Верховній Раді чи в офісі президента “цинічно замінив його”.

Раніше юристи й підприємці звернули увагу на те, що та редакція згаданого закону, яка була опублікована на сайті ВР 2 квітня, відрізняється від раніше оприлюдненого й нібито проголосованого парламентом проєкту цього закону.

Зокрема, зміна формулювання зі “звільняється” на “може бути звільнений” від плати за оренду фактично віддає питання врегулювання такого звільнення на розсуд сторін. Тож не виключено, що орендарям, які не зможуть домовитися із власниками торговельних приміщень та офісів про звільнення від орендної плати на час простою через карантинні заходи, доведеться звертатися в суд, щоб захистити свої права.

Читайте також:
Уряд посилює карантинні заходи в Україні. ЯКІ САМЕ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна