Посольство України знову закликає New York Times виправити мапу з російським Кримом

 

Українське посольство у США закликало американське видання The New York Times виправити опубліковану ним мапу щодо поширення коронавірусу у світі, на якій АР Крим помилково позначено як територію Росії.

“New York Times зробило неправильну карту коронавірусу! Це так безвідповідально! Редакціє NYT, ви справді підтримуєте всі звірства, тортури та навіть убивства, які Кремль чинить в окупованому Криму? Якщо ні – виправте карту”, – йдеться в повідомленні української амбасади у твіттері.

При цьому посольство поширило ілюстрацію, на якій написано: “Основні правила поведінки під час “корони”: мийте руки і публікуйте правильні карти Криму!”

Раніше авторитетне видання The New York Times уже публікувало мапу України, на якій окупований РФ Крим позначений як територія Росії, а також позначало Крим як “спірну територію”.
Як відомо, Російська Федерація незаконно окупувала та анексувала український півострів Крим у лютому-березні 2014 року. Верховна Рада України визначила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.
Міжнародні організації, ООН та більшість країн світу визнали анексію Криму РФ незаконною. Щодо Росії запроваджено політичні й економічні санкції.

Читайте також:
Річницю “російської весни” в Керчі відзначили з мапою РФ, на якій немає окупованого Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна