Якщо дотримуватися карантину, у Києві він може завершитися вже за 2 тижні, – Кличко

 

Карантинні обмеження у Києві можуть завершитися вже за два тижні, якщо кияни сумлінно їх дотримуватимуться.

Таке сподівання висловив міський голова столиці Віталій Кличко в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Ми можемо через два тижні побороти цю інфекцію, але це залежить від кожного з нас. Нам потрібно зробити все для того, щоб цей ланцюг передачі інфекції від людини до людини обірвався”, – сказав Кличко

Він також наголосив, що потрібно пройти виклик фінансових випробувань для кожного, для бюджету і міста, і кожної родини.

“Але, якщо ми будемо відповідально ставитися до кожного кроку, до порад і до всіх дій, ми зможемо це подолати. Я переконаний у цьому”, – заявив Кличко.

Він також зауважив, що за попередніми підрахунками, місто вже втратило 1,6 мільярда гривень.

Кличко розповів, що у Києві є 380 працюючих апаратів штучної вентиляції легень (загалом їх 440, але решта 60 потребують ремонту) і замовлено ще 17.

Інтерв’ю з Віталієм Кличком:

На запитання про те, чи їздитиме він і надалі на велосипедні тренування на Труханів острів, з огляду на посилення карантинних обмежень, Кличко відповів:

“Зараз після зими всі кияни хочуть проводити більше часу на вулиці… Але тим не менше я не втомлююся звертатися до киян: нам потрібно почекати тиждень, два для того, щоб пройти цей такий час, коли розповсюдження вірусу може призвести до критичної ситуації. Нам потрібно залишатися вдома і розірвати цей ланцюг передачі інфекції. Ми бачимо позитивний приклад, в Китаї розповсюдження цієї хвороби майже немає і кількість хворих мінімізована”.

Читайте також:
Кличко пояснив, як каратимуть порушників карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна