Міністр оборони пояснив, чому зенітна ракета впала на подвір’я житлового будинку на Львівщині

 

Причиною падіння зенітної ракети на подвір’я приватної садиби на Львівщині 2 квітня стала застарілість та несправність боєприпасу.

Про це в п’ятницю, 3 квітня, заявив міністр оборони України Андрій Таран.

“Під час планових заходів з бойової підготовки бригади проводилися пуски зенітних керованих ракет. Одна з таких ракет впала у двір. Ніхто не постраждав, жодних руйнувань не відбулося”, – цитує Тарана пресслужба оборонного відомства.

Керівник оборонного відомства зазначив, що за попередніми результатами розслідуванням, найбільш вірогідною причиною цього інциденту стала технічна несправність ракети, виробленої у 1985 році, тобто 35 років тому.

Міністр уточнив, що минулого року ракета була перевірена та визнана придатною для використання.

Але далася взнаки застарілість бортової апаратури.

“Мною прийнято рішення призупинити стрільби ЗРК до завершення розслідування та проведення додаткової експертизи усіх ракет даної серії” — резюмував міністр оборони.

Як інформувала “Новинарня“, надвечір 2 квітня на подвір’я житлового будинку у приватному секторі одного з населених пунктів Яворівського району Львівської області впав снаряд.

3 квітня у Військовій службі правопорядку заявили, що за фактом падіння снаряда розпочато досудове розслідування. 

Яворівський військовий полігон (Міжнародний центр миротворчості та безпеки) розташований за 30 км на північний захід від Львова в Яворівському районі. Полігон займає площу 36 153 гектари, що становить 24 % від всієї території Яворівського району.
Наразі Яворівський полігон є одним з двох в Україні (разом з Широколанівським), доступних для проведення міжнародних військових навчань.

Читайте також:
На Яворівському полігоні відбулася ротація канадської місії Unifier

На Яворівському полігоні пройшла ротація американських інструкторів з JMTG-U. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна