Доба ООС: бойовики обстріляли 120-мм артилерією райони Авдіївки і Павлополя, ЗСУ – без втрат

 

Упродовж 2 квітня збройні формування Російської Федерації здійснили 11 обстрілів позицій Об’єднаних сил.

Як повідомляють у пресцентрі штабу ООС, шість обстрілів – із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

Для вогневих провокацій проти українських захисників на Донбасі ворог також активно використовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Усю свою активність ворог зосередив у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок).

Упродовж доби позиції ЗСУ поблизу Авдіївки противник тричі обстріляв із мінометів калібрів 120 мм і 82 мм із загальною витратою 24 міни, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Вогонь російські найманці відкривали з напрямку окупованих населених пунктів Спартак, Каштанове і Мінеральне.

По оборонцях Павлополя противник випустив шість мінометних мін калібру 120 мм. Отримавши рішучу відповідь, ворог припинив обстріли.

Три рази із застосуванням мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів російські найманці обстріляли околиці Пісків. Уже надвечір окупанти зі сторони Саханки випустили два десятки мін калібру 82 мм по опорних пунктах поблизу Широкиного.

Також 2 квітня з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог один раз обстріляв позиції ЗСУ біля Богданівки і двічі — поблизу Старогнатівки.

Українські захисники на кожен ворожу провокацію відповідали прицільним вогнем по позиціях противника, чим змушували його щоразу повертатися до дотримання режиму “тиші”.

Минулої доби втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів не було.

З початком цієї доби, станом на 7:00, російські окупаційні війська обстріляли з мінометів калібру 120 мм, витративши 26 мін, наші позиції поблизу Новотошківського в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок).

Після вчасної та адекватної відповіді з боку підрозділів Об’єднаних сил ворожі провокації припинилися. Втрат серед українських захисників немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Читайте також:

12 загиблих героїв березня: згадаймо їхні обличчя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна