У Берліні політик сам заразився коронавірусом, щоб отримати імунітет

 

Мер одного з районів Берліна “майже навмисно” заразився коронавірусом, щоб отримати імунітет і не заражати інших.

Про це повідомляє Deutsche Welle в четвер, 2 квітня.

53-річний Стефан фон Дассель розповів, що підхопив коронавірус, коли навмисно залишився в карантині зі своєю партнеркою, яка заразилася в Швейцарії.

“Я заразився майже навмисно, щоб отримати імунітет і пізніше не заражати інших” – пояснив чоловік.

Однак тепер він визнає, що хвороба виявилася значно серйознішою, ніж він очікував.

“Я хворів довше, ніж думав. Я думав, що три дні прохворію і отримаю імунітет, а потім вже не зможу підхопити вірус і не буду заражати інших. Але все виявилося набагато гірше, ніж я міг собі уявити” – сказав мер центрального району Берліна.

Він виправдовується за те, що дозволив собі підхопити вірус, який може бути смертельним навіть для молодих людей і тих, у кого немає інших захворювань, стверджуючи, що тепер він зможе продовжувати працювати, в той час як інші працівники місцевих органів влади можуть бути хворі.

Фон Дассель сказав, що вважає свою хворобу “внеском” у досягнення довгострокової мети згладжування кривої поширення інфекції.

Його дії суперечать рекомендаціям чиновників охорони здоров’я, які кажуть, що люди повинні практикувати соціальне дистанціювання, щоб уповільнити поширення вірусу і не перевантажувати медичні служби.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 14:00 2 квітня у світі лабораторно зафіксовано понад 951 тис. випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 47 552 особи померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 195 тис. осіб.
Країни з найбільшим поширенням коронавірусу – США (216 тис. випадків), Італія (110,5 тис.), Іспанія (104 тис.), Китай (82 тис.), Німеччина (77 тис.), Франція, Іран, Велика Британія, Швейцарія, Бельгія, Нідерланди, Туреччина, Південна Корея, Австрія, Канада, Португалія.

Читайте також:
Соліст Rammstein Ліндеманн потрапив у реанімацію з коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна