СБУ розслідує, чи приховувала “Євролаб” результати тестів на COVID-19

 

Працівники Служби безпеки України провели слідчі дії у приміщеннях ТОВ “Євролаб” у межах кримінального провадження за фактом можливого вчинення дій, спрямованих на поширення епідемії COVID-19.

Про це в четвер, 2 квітня, повідомляє пресцентр СБУ.

“Головне слідче управління СБ України розслідує кримінальне провадження за фактом можливого вчинення посадовими особами ТОВ “Євролаб” дій, які спрямовані на поширення епідемії COVID-19 та заподіяння шкоди здоров’ю населення України”, – йдеться у повідомленні.

Як уточнили у спецслужбі, йдеться про навмисне неповідомлення відповідним державним органам інформації про виявлені позитивні результати тестів на коронавірус в окремих осіб.

1 квітня на підставі судової ухвали провели обшуки в приміщеннях ТОВ “Євролаб”, за результатами яких вилучили важливі для слідства документи та інформацію.

Найближчим часом дані опрацюють із залученням фахівців Міністерства охорони здоров’я України, після чого будуть прийняті відповідні процесуальні рішення у кримінальному провадженні, заявили в СБУ.

Досудове розслідування триває, проводяться всі необхідні й передбачені чинним законодавством слідчі й розшукові дії.

“Ми вважаємо неприпустимим, коли окремі особи, що своїми діями поставили під загрозу здоров’я та життя багатьох людей, намагаються уникнути відповідальності, переводячи ситуацію у політичну площину”, – заявили також у спецслужбі.

У березні прокуратура Києва почала досудове розслідування за фактом приховування київською приватною клінікою інформації про пацієнта, хворого на коронавірус. Службові особи приватної медичної клініки не повідомили державні органи України про пацієнта, хворого на коронавірус.

Нагадаємо, 5 квітня 2019 року тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський публічно здавав аналізи у приватній лабораторії “Євролаб” в Києві.
Клініку EuroLab замість олімпійської лабораторії НСК “Олімпійський” обрав сам Зеленський. Її власником є тодішній його прихильник і бізнес-партнер – Андрій Пальчевський.
Кров на аналіз у Зеленського брав колишній учасник кулінарного шоу “МастерШеф” Владислав Кирякулов, відомий також як актор із багатьох інших телепроектів і фільмів.

Читайте також:
В Україні зафіксували понад 800 випадків інфікування COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.