За добу на Донбасі ОБСЄ зафіксувала 145 вибухів

 

У вівторок, 31 березня, СММ ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі: 125 вибухів у Донецькій області та 20 – на Луганщині.

Про це повідомляють в оприлюдненому в середу, 1 квітня, щоденному звіті СММ ОБСЄ.

“У Донецькій області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також менше вибухів (близько 125), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 405 вибухів)”, – ідеться у звіті.

Більшість порушень виявлено в районах на захід від Горлівки (непідконтрольна урядові, 39 км на північний схід від Донецька), у районі Донецької фільтрувальної станції (15 км на північ від Донецька) та на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька).

“У Луганській області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також менше вибухів (орієнтовно 20 вибухів), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (34 вибухи)”, – зазначають спостерігачі.

Режиму припинення вогню здебільшого порушували на схід від н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська) та на північний захід від н. п. Красний Лиман (непідконтрольний урядові, 30 км на північний захід від Луганська).

Згідно зі звітом, 31 березня, здійснюючи моніторинг на ділянці розведення в районі Станиці Луганської, СММ констатувала там спокійну ситуацію.

Водночас упродовж дня між новою частиною мосту і блокпостом російських збройних формувань на південь від мосту перебували четверо бойовиків із нарукавними пов’язками з написом “СЦКК”.

Окрім того, ввечері 30 березня камера місії в Золотому зафіксувала п’ять вибухів невизначеного походження, десять невизначених боєприпасів, що пролетіли, та освітлювальну ракету на відстані 2-3 км на північний схід (за оцінкою, все це – поза ділянкою розведення в районі Золотого, проте в межах п’яти км від її краю).

“Упродовж дня 31 березня, за спостереженнями Місії, біля південного краю ділянки розведення перебували двоє членів збройних формувань (із нарукавними пов’язками з написом “СЦКК”)”, – додали в СММ.

Читайте також:
Окупанти на Донбасі вкотре блокують роботу місії ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна