Офіцер ВСП вимагав з військового 84 тис. грн за участь у миротворчій місії ООН в Республіці Конго

 

У військовослужбовця однієї із військових частин Вінницької області вимагали хабар. За 84 тисячі гривень його обіцяли внести до списку осіб, а потім відрядити до миротворчої місії ООН в Республіці Конго.

У пресслужбі прокуратури Вінницької області у вівторок, 31 березня, повідомили, що за підозрою у вимаганні та одержанні хабара затримали офіцера відділення Ужгородського зонального відділу військової служби правопорядку Міноборони України.

“За версією слідства, офіцера підозрюють у вимаганні 84 тисячі гривень неправомірної вигоди у військовослужбовця однієї з військових частин Вінницької області за внесення його до списку осіб, та подальше відрядження до миротворчої місії ООН в Республіці Конго”, – йдеться у повідомленні.

Офіцера ВСП затримували співробітники СБУ, ДБР та прокуратури.

Кримінальне правопорушення, вчинене військовослужбовцем, кваліфіковано за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Як інформувала “Новинарня“, на Хмельниччині заступник військового комісара вимагав хабар за непризов до армії.

Читайте також:
На Буковині поліцейського затримали за хабар офіцеру військкомату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.