Нардеп із Херсонщини Колихаєв, який виступав проти ринку землі, виявився латифундистом-схемщиком

 

Денис Казанський
журналіст, блогер

(FB)

Нема нічого смішнішого, ніж читати печальні голосіння про те, як “проклята влада розпродує українську землю”. Просто дивно, як досі працює цей “розвод”.

Ось один приклад, підказаний Сергієм Нікітенком.

Народний депутат Ігор Колихаєв із Херсонщини послідовно виступає проти продажу землі. В парламенті також голосував проти цього законопроєкту. Водночас Колихаєв, абсолютно випадково, є крупним латифундистом. Подивімося його декларацію за посиланням.

Лише 2019 року депутат Колихаєв став власником 11 земельних ділянок загальною площею майже в сотню гектарів. Це офіційна, відкрита інформація.

Середній розмір цих ділянок 6-8 га. Тобто, це звичайні земельні паї, які противник продажу землі якось отримав у власність.

Містика! Землю продавати не можна, а земельні ділянки у земельних магнатів множаться зі швидкістю коронавірусу. Як же так? Закону немає, а земля у власності з’являється?

Ймовірно, розгадка цього дивовижного українського феномену ховається в іншій частині декларації депутата Колихаєва. Там, де вказують прибутки і подарунки. Ми бачимо, що депутат аж 10 разів отримав спадок від різних геть не пов’язаних із ним людей. Тобто, застосовувалася відомо і “відпрацьована” в Україні схема, коли земля просто оформлювалася манівцями, обходячи мораторій на продаж.

Ось так це і працює. Срака є, а слова нема. Продавати землю не можна, а купити можна. Цим і користуються різні пройдисвіти, які продовжують замилювати очі лохам про те, що не можна “продавати земельку-матінку”.

Тільки ні Тимошенко, ні Шуфрич, ні жоден інший пройдисвіт, який верещить зараз про те, що не можна продавати землю, не розкаже вам про таких “депутатів Колихаєвих”, на чий млин вони насправді ллють воду.

Всі прихильники мораторію будуть вдавати, що таких схем не існує. І депутат Колихаєв, як ми бачимо, перший із них. Тому що промутити пай за мутною схемою, за копійки, – це ж, звісно, вигідніше, ніж купити його за ринковою ціною.

Читайте також:
“Зеленський має унікальну здатність злити всіх”, – Казанський про спільні патрулі й переговори з ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна