Позачергове засідання ВР відбудеться в залі, за ринок землі не голосуватимуть, – Разумков

 

Позачергове засідання Верховної Ради має відбутися у понеділок, 30 березня, о 14-й годині.

Про це повідомив журналістам голова ВР Дмитро Разумков після наради з лідерами фракцій, пише “Українська правда“.

“Зараз чекаємо лист від президента про скликання позачергової сесії. З керівниками депутатських фракцій була досягнута домовленість, що відбудеться позачергова сесія о 14-й годині”, – зазначив спікер.

За його словами, погоджувальна рада запланована на 11:00.

“Вона буде в обмеженому режимі, ми не будемо запрошувати туди представників комітетів. Але для того, щоб зменшити час на виступи в залі, ми дамо змогу колегам по кожному з питань висловити власну позицію”, – сказав Разумков.

Він також розповів, що позачергове засідання ВР відбуватиметься в сесійній залі (нагадаємо, раніше вже було розпочато підготовку до можливого проведення його на свіжому повітрі, у внутрішньому дворику парламентської будівлі).

“Оскільки ми плануємо, що це засідання буде недовгим, то будемо його проводити в залі пленарних засідань. Народним депутатам будуть запропоновані маски, окуляри, рукавички”, – запевнив голова ВР.

Серед питань, які планується розглянути – законопроєкт про зміни до деяких законодавчих актів щодо забезпечення лікування хворих на коронавірус. “Це законопроєкт Михайла Радуцького щодо застосування лікарських засобів”, – сказав Разумков, зазначивши, що документ “підписаний усіма фракціями і групами, і всі сказали, що будуть його підтримувати”.

Також у порядку денному – проєкт закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)”, який теж підтримують усі фракції та групи.

“Є ще деякі законопроєкти, пов’язані з боротьбою із вивезенням за митну територію України засобів захисту. Тому що ми знаємо, що це, на жаль, сьогодні є, і з цим треба буде теж боротися”,  – додав Разумков.

Серед інших законопроєктів він назвав такий, який передбачає на період карантину проведення засідань комітетів Верховної Ради онлайн, “із подальшою фіксацією і письмовими підтвердженнями своїх позицій”, а також “урядовий законопроєкт, пов’язаний зі змінами до бюджету”.

Водночас, за словами Разумкова, на позачерговому засіданні поки що не планується розглядати так званий “антиколомойський” законопроєкт про банківську діяльність та законопроєкт про ринок землі, на яких наполягає Міжнародний валютний фонд і про які неодноразово говорив президент.

Читайте також:
Зеленський анонсував новий законопроєкт про ринок землі вже на 30 березня

“Поки що такого рішення не було прийнято. Ми дискутуємо з колегами. Я думаю, що будуть дискусії продовжуватися, а далі будемо приймати відповідні рішення”, – зазначив голова Верховної Ради.

На запитання, чи планується на позачерговому засіданні 30 березня ухвалення кадрових питань, Разумков відповів: “Я сподіваюся, що завтра будуть прийняті деякі рішення. Ми чекаємо від наших колег документи, будуть відбуватися зміни в уряді. Якщо все буде добре, будуть обирати міністрів на посади“.

“Я впевнений, ви уже бачили ці кандидатури”, – зауважив Разумков.

Раніше народна депутатка від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко повідомила, що міністр фінансів Ігор Уманський та охорони здоров’я Ілля Ємець подали у відставку. За словами Геращенко, на нараді керівництва Верховної Ради, серед іншого, відбулася  зустріч із кандидатами на посади очільників МОЗ та Мінфіну – Максимом Степановим і Сергієм Марченком відповідно, а також міністра енергетики – Ольгою Богуславець.

Читайте також:
Уряд пропонує урізати держбюджет-2020 на мільярди гривень: у кого скільки відберуть

Ткаченко “відбиває” частину коштів, секвестрованих із бюджету культури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна