Південь Італії остерігається стати новим епіцентром коронавірусу

 

У південних районах Італії спостерігається різке зростання смертності у зв’язку з коронавірусом, що викликає побоювання переміщення “гарячої точки” епідемії з півночі на південь країни.

Про це у п’ятницю, 27 березня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на BBC.

Тривожні сигнали надходять з таких регіонів, як Кампанія з центром у Неаполі та Лаціо з центром у Римі. На півдні країни система охорони здоров’я вважається набагато менш оснащеною, ніж на багатій півночі.

Поки що в Кампанії зафіксовано 74 випадки смерті, у Лаціо – 95.

У відкритому листі до прем’єр-міністра Джузеппе Конте глава регіону Кампанія Вінченцо Де Лука поскаржився, що центральний уряд не надав обіцяних апаратів штучної вентиляції легень та іншого медичного обладнання.

“Існує реальна перспектива, що трагедія Ломбардії скоро стане трагедією півдня. Ми напередодні великого поширення інфекції, яке може бути нестабільними”, – написав він.

У четвер, 26 березня,  прем’єр-міністр Джузеппе Конте заявив у Сенаті, що коронавірусна криза – це “дуже жорстке випробування і битва з півночі на південь”.

Він сказав, що основну відповідальність покладає на уряд, але також свідомими повинні бути всі громадяни, дотримуючись суворих правил.

Як прогнозують аналітики, cуворі заходи призведуть до того, що Італія перейде в найглибшу рецесію за ціле покоління. Конте пообіцяв другий стимулюючий економічний пакет вартістю щонайменше 25 мільярдів євро.

Читайте також:

В Італії за добу зріс показник нових заражень коронавірусом, але знижується рівень смертей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна