Україна не вноситиме особливий статус Донбасу в Конституцію, – Резніков

 

Україна не має наміру закріплювати особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей у Конституції і не веде відповідних переговорів у рамках контактної групи в Мінську.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

За його словами, представники Російської Федерації в Тристоронній контактній групі намагаються підняти це питання на кожній зустрічі.

“Вони кожну сесію запитують: “Чи буде Україна включати особливий статус до Конституції?”. Ми завжди говоримо, що ні, ніколи, не зобов’язані, не будемо, забудьте. Кожен раз їм рекомендую підняти їх особисті нотатки з минулих зустрічей з нашою однозначно негативною відповіддю на це питання. Мало того, президент Зеленський це навіть у Парижі сказав. Вони посміхаються, адже знають, що саме ця відповідь пролунає знову, але при цьому задають питання на кожній зустрічі в ТКГ”, – додав Резніков.

Він підкреслив, що росіяни в контактній групі також намагаються змінити свій статус в мінських переговорах і перевести війну на Донбасі в ранг “внутрішнього конфлікту”. Однак Україна не відступає від дефініції “міжнародний воєнний конфлікт”.

“Російська сторона грається в гру “ми тут взагалі посередники”. У них є штамп, вони його постійно намагаються в документи всунути, – “внутрішній конфлікт на Південному Сході України”. Ми це, природно, завжди викреслюємо, і рекомендуємо прочитати січневу резолюцію ПАРЄ, де Росія в черговий раз визнана учасником Мінських угод і зобов’язана вивести свої війська з території України”, – уточнив віце-прем’єр.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський продовжив особливий статус Донбасу ще на рік.

Читайте також:
КСУ не перевірятиме конституційність законів про особливий статус Донбасу та амністію бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна