Бойовики продовжують не пускати патрулі ОБСЄ через лінію зіткнення

 

Бойовики російських збройних формувань продовжують й надалі забороняти патрулям Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні проїзд до окупованих територій Донбасу.

Про це йдеться оперативному звіті СММ ОБСЄ № 4/2020, опублікованому у середу, 25 березня.

“25 березня члени збройних формувань знову не пропустили патруль місії до непідконтрольних урядові районів у Донецькій області, а згодом іншому патрулю СММ було також відмовлено у пропуску до непідконтрольних урядові районів у Луганській області. В обох випадках перетин здійснювався офіційними дорожніми коридорами”, – йдеться у звіті.

Так, близько 09:50 на блокпості неподалік від смт Оленівка (непідконтрольний урядові, 23 км на південний захід від Донецька) троє бойовиків заборонили патрулю місії у складі п’яти співробітників на двох автомобілях, які їхали з Маріуполя, проїзд до непідконтрольних урядові районів, мотивуючи це тим, що “пункт пропуску закритий через карантин”.

Приблизно в той самий час на блокпості російських збройних формувань південніше мосту поблизу Станиці Луганської (15 км на північний схід від Луганська) один із бойовиків не дозволив пішому патрулю СММ у складі трьох співробітників, які йшли із підконтрольних урядові районів, пройти до непідконтрольних урядові районів, посилаючись на “накази від керівництва”.

У СММ ОБСЄ нагадали, що ці заборони доступу місії на блокпостах збройних формувань під час спроб перетину до непідконтрольних урядові районів розпочалися 21 березня в Донецькій області та 23 березня в Луганській області.

“Такі обмеження свободи пересування місії через лінію зіткнення перешкоджають виконанню її мандата по всій країні“, – наголошується у звіті.

Як інформувала “Новинарня“, США й Євросоюз закликають Росію допустити ОБСЄ в окупований Крим.

Читайте також:
На окупованій Луганщині подружжя підірвалося на мінах, – ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна