#НіВизнаннюОРДЛО: в Україні проходить акція проти легітимізації бойовиків

 

У вівторок, 24 березня, в Україні проходить Всеукраїнська онлайн-акція #НіВизнаннюОРДЛО .

Як повідомили організатори, дату проведення обрали через те що, на 25 березня запланована онлайн-зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінському форматі, на якій ймовірно створять так звану Консультативну раду з російськими бойовиками з ОРДЛО.

“Створення цієї ради, яка фактично легалізує проросійських сепаратистів і перетворює Росію зі сторони конфлікту в посередника, обумовлене Протоколом від 11 березня, який підписали представники України Леонід Кучма та Андрій Єрмак“, – йдеться у повідомленні ГО “Відсіч”.

Петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою відкликати підписи представників України під Протоколом, 21 березня зібрала необхідні 25 тисяч підписів за рекордні п’ять діб.

“Вимоги учасники акції полягають у негайному розгляді петиції президентом, а також у відмові від будь-яких форм легалізації маріонеткових окупаційних режимів”, – зазначають організатори онлайн-заходу.

Для участі у акції потрібно зробити імпровізований плакат з гаслом та назвою акції #НіВизнаннюОРДЛО, і завантажити фото 24 березня у соцмережі під хештегом #НіВизнаннюОРДЛО, тегнувши у фейсбуці подію, своїх друзів-однодумців та сторінку офіс президента України.

Нагадаємо, Тристороння контактна група по Україні проведе переговори, заплановані на 25 березня у Мінську, в форматі відеоконференції через загрозу коронавірусу.

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську підписали домовленості про створення “консультативної ради” – органу, який фіксує суб’єктність ОРДЛО, а Росія перебуває лише в статусі гаранта-спостерігача, на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.
Від України відповідний протокол завізував другий президент Леонід Кучма, від Росії – спеціальний представник Азамат Кульмухаметов, від ОБСЄ – Гайді Грау, від ОРДО і ОРЛО – Наталія Никонорова і Владислав Дейнего.
У переговорах також брав участь керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

Представники української опозиції у Верховній Раді назвали мінський протокол “державною зрадою”. Зокрема, депутат від “ЄС” Володимир В’ятрович звернувся з листом до голови СБУ Івана Баканова, в якому просить відкрити кримінальне провадження за фактом антидержавних дій, вчинених керівником офісу президента Андрієм Єрмаком та другим президентом України Леонідом Кучмою на переговорах ТКГ в Мінську.
Партія “Голос” провела на Банковій акцію протесту із фаєрами. 

Читайте також:
Безсмертний про нові мінські протоколи: Це катастрофа і відставка для Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна