МЗС засудило “вибори” в окупованій Абхазії

 

Міністерство закордонних справ України засудило проведення виборів у сепаратистському регіоні Грузії Абхазії, які відбулися 22 березня.

Про це надвечір у неділю, 22 березня, йдеться в заяві відомства.

Згідно з позицією МЗС, вибори були проведені під контролем Росії, для якої організація подібних заходів на окупованих територіях є “звичною практикою”.

“Україна не визнає жодних так званих виборів на окупованих територіях Грузії, оскільки вони проводяться під контролем країни-агресора, суперечать міжнародному праву і не мають жодних правових наслідків. Ці дії також спрямовані на подальше загострення безпекової ситуації в регіоні Чорного моря”, – зазначають в міністерстві.

За заявою, Київ підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в її міжнародно визнаних кордонах і закликає Росію виконати угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

22 березня в сепаратистському регіоні Абхазія відбулися вибори “президента”. Це сталося за два місяці після відставки поперенього очільника Рауля Хаджимби.

Абхазія проголосила “незалежність від Грузії “в 1992 році, що призвело до відкритої війни з Тбілісі.

Після п’ятиденної війни між Росією та Грузією в 2008 році Москва визнала незалежність регіону. Більшість країн, в тому числі Україна, цього не зробили.

Читайте також:
Кримінальні авторитети, які втекли з ОРДЛО, організували “майдан” в Абхазії, – Казанський

Рос-паспортизація ОРДЛО: триває реалізація абхазько-осетинського сценарію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна