Росія як окупант має забезпечити кримчан медичним захистом, – прокуратура АРК

 

Російська Федерація, що анексувала Крим, за міжнародним законодавством як держава-окупант повинна забезпечити мешканців півострова медичним захистом під час епідемії коронавірусу.

Про це у понеділок, 23 березня, повідомляє пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим і м.Севастополь.

“Держава-окупант повинна забезпечити населення півострову медичними та продовольчими засобами та забезпечити відповідне медичне обслуговування без допущення жодної дискримінації за політичними поглядами, віросповіданням, расовими чи етнічними ознаками“, – йдеться у повідомленні.

Вимагаючи від Росії таких дій для боротьби із загрозою поширення коронавірусної інфекції Covid-19 на тимчасово окупованій території АР Крим, прокуратура АРК поcилається, зокрема, на ст. 55 Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, ст.ст. 11, 85 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій 1949 року.

У разі недотримання вказаних норм Міжнародного гуманітарного права прокуратура Автономної Республіки Крим надасть правову оцінку кожному факту порушення прав кримчан.

Як інформувала “Новинарня“, в окупованому Криму офіційно зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус у чоловіка, який нещодавно повернувся з Франції. Всі 37 осіб, з якими він контактував, ізольовані.

Читайте також:
“Для захисту від коронавірусу” влада хоче нищити український інфопростір, – В’ятрович про нові законопроєкти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна