Як запобігають поширенню коронавірусу в Збройних силах

 

У Збройних силах затверджено план заходів для запобігання поширенню коронавірусу Covid-19 серед військовослужбовців.

Про це розповів начальник санітарно-епідеміологічного управління Командування медичних сил Сергій Моргун в інтерв’ю радіо “Армія FM“.

За його словами, задля непоширення вірусу в районі проведення ООС було вдосконалено наявну схему перепрофілювання військово-мобільних госпіталів. Зокрема, при надходженні військовослужбовців із гострими респіраторними захворюваннями будуть визначатися місця, де вони проходитимуть обсервацію.

У всіх мобільних госпіталях проведено практичні заняття щодо особливостей функціонування лікувального закладу в умовах суворого протиепідеміологічного режиму, якщо виявлено хворого на коронавірус.

Також щотижня проводяться заняття з превентивної медицини та правильного використання медпрацівниками захисних костюмів і засобів індивідуального захисту. Як повідомив Моргун, у район проведення ООС надішлють захисні багаторазові комбінезони.

Створено необхідний запас медико-санітарного, господарського майна, лікарських засобів для медичного персоналу ЗСУ. Також визначено додаткові потреби в засобах індивідуального захисту (маски, респіратори, рукавички, бахіли тощо).

Серед особового складу ЗСУ здійснюється постійний моніторинг інфекційних захворювань, а в пунктах в’їзду-виїзду в районі проведення ООС проводять скринінг температури тіла у людей, які перетинають пости.

При вході на територію Міноборони та Генерального штабу ЗС України введено обов’язкову термометрію. Якщо в когось підвищена температура або виявлено інші ознаки захворювання, на територію таку людину не допускають.

У відповідь на запитання, чи є у військових госпіталях тести на коронавірус COVID-19, Моргун зазначив, що такі тести є у Головному військово-медичному клінічному центрі. Зокрема, тестування проходитимуть усі військовослужбовці, які повертатимуться з навчань за кордоном. Перших чотирьох таких уже перевірено, тести виявилися негативними.

Начальник санітарно-епідеміологічного управління КМС також розповів, що в повсякденній діяльності військовослужбовцям немає потреби постійно носити захисні маски, адже всі шикування в кількості більше роти скасовано, тому ймовірність інфікування незначна.

Проте маску обов’язково повинен надівати кожен, хто вже має ознаки респіраторного захворювання – щоб не заразити інших.

Тих військовослужбовців, які відчувають погіршення стану або виявили в себе симптоми вірусної інфекції, Сергій Моргун закликав обов’язково повідомляти про це медичну службу в структурі ЗСУ.

“У нас є регіональне санітарне епідеміологічне управління, в якому визначені координатори, особи, з якими є оперативний зв’язок 24/7. Ця людина протягом 14 діб буде виходити з вами на оперативний зв’язок і уточнювати стан вашого здоров’я,  а в разі його погіршення за місцевим територіальним принципом лікувальний заклад надасть вам допомогу”, – зауважив він.

Читайте також:
Фонд “Повернись живим” направив в ООС тисячу ПЛР-тестів на коронавірус

У Генштабі ЗСУ дали рекомендації з протидії поширенню коронавірусу серед військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна