Військова авіація РФ проводить навчальні стрільби в окупованому Криму

 

Російські військові проводять у середу, 18 березня, в анексованому Криму активну фазу льотного тактичного навчання з виконанням бойових вправ.

Про це повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на пресслужбу Чорноморського флоту Росії.

“Під час першого етапу навчання екіпажі літаків і вертольотів відпрацювали заходи з виведення сил з-під удару умовного противника з подальшим перебазуванням авіації на запасні аеродроми”, – йдеться у повідомленні ЧФ РФ.

Далі на другому етапі льотчики Су-24М і Су-30СМ “виконали запуски некерованих ракет і бомбометання по наземних і морських цілях, екіпажі протичовнових літаків і вертольотів здійснили пошук підводного човна умовного противника, а льотчики військово-транспортної авіації здійснили навчальні заходи з перевезення і десантування вантажів”.

Читайте також:
“Забув, як перетнув кордон”: журналісту з РФ заборонили в’їзд на територію України

Згідно з повідомленням, у навчаннях задіяли два десятки літаків морської авіації і ППО ЧФ. Це, зокрема, розвідники Су-24МР, фронтові бомбардувальники Су-24М, багатоцільові винищувачі Су-30СМ, військово-транспортні Ан-26, протичовнові амфібії Бе-12, вертольоти Мі-8 і Ка-27.

Загалом близько 20 одиниць зі складу.

Напередодні в Міноборони Росії повідомили, що понад 1,5 тисячі російських десантників проведуть цього тижня навчання в Криму і під російським Волгоградом, пише “Крим. Реалії”.

Як відомо, після анексії Криму в 2014 році Росія проводить регулярні військові навчання на півострові. У Генштабі України дії російських військових в Криму називають незаконними.

Генасамблея ООН у грудні 2019 року ухвалила резолюцію, яка закликає Росію вивести свої війська з анексованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України.

Читайте також:
КПВВ на кордоні з окупованим Кримом закрили до 3 квітня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна