СБУ заявляє, що попередила викрадення колишнього судді

 

У Службі безпеки України заявляють, що попередили викрадення з метою отримання викупу судді у відставці Вищого господарського суду.

Про це в середу, 18 березня, інформує пресцентр СБУ.

За даними слідства, організатором злочину є колишній начальник Олександрійського ДАІ УМВС України в Кіровоградській області.

“У такий спосіб даїшник вирішив покращити своє матеріальне становище. Виконавця для втілення злочинного задуму він підшукував у середовищі кримінальних кіл Кіровоградщини. За задумом зловмисника його спільник мав викрасти суддю із місця приживання у столиці та насильно утримувати в одному із київських гаражів”, – йдеться у повідомленні.

“Сам же організатор через шантаж та залякування хотів змусити дружину потерпілого – секретаря Верховного суду України – заплатити 300 тисяч доларів викупу. Гроші жінка мала передати через його спільника”, – запевняють у СБУ.

Правоохоронці імітували викрадення “жертви”.

Аби замести сліди та уникнути викриття, організатор для ведення переговорів придбав окремі засоби зв’язку і здійснював дзвінки із Кременчука Полтавської області, кажуть у спецслужбі.

Затримали замовника викрадення на одній із автозаправок на Кіровоградщині після отримання обумовленого викупу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у вчинення злочину та обрання запобіжного заходу.

Читайте також:
У Києві імітували вбивство у будівлі в лісі: СБУ затримала замовника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.