Уряд ввів 65% мито на електроенергію і вугілля з РФ

 

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про введення спеціального мита для російських електроенергії та вугілля, крім антрациту та коксівного.

Про відповідне рішення повідомив у середу, 18 березня, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, передає “Укрінформ”.

“Пропонується запровадити спеціальне мито на окремі товари походженням із РФ, що ввозяться на митну територію України – для електричної енергії згідно з кодами та всіх типів вугілля, крім антрациту та коксівного вугілля, – у розмірі 65% з 1 квітня 2020 року”, – сказав Петрашко.

Минулоріч у жовтні Кабінет Міністрів встановив 2% мито на імпорт електроенергії з Росії. Україна 1 жовтня 2019 року відновила комерційний імпорт електроенергії з РФ.

Загалом п’ять українських компаній викупили доступ до 1,1 ГВт пропускної здатності мереж для імпорту електроенергії з Росії в жовтні минулого року.

Читайте також:
Рада призначила міністром економіки Ігоря Петрашка: що про нього відомо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна