СБУ взялася за осіб, які поширюють фейки про коронавірус

 

Служба безпеки України заявляє, що продовжує припиняти діяльність осіб, які розповсюджують в інтернеті неправдиву інформацію щодо ситуації в Україні через поширення коронавірусу COVID‑19.

Про це в середу, 18 березня, повідомляє пресцентр СБУ.

“Протягом кількох останніх днів СБУ разом із Нацполіцією до адміністративної відповідальності за маніпуляції та спроби дестабілізації суспільної обстановки притягнуто ще 5 осіб у Чернівецькій та Луганській областях“, – йдеться у повідомленні.

У спецслужбі додають, що фіксують появу великої кількості “деструктивних спільнот” на різних інформаційних майданчиках та появу неправдивих публікацій у проросійських ЗМІ. Кажуть, що  вживають заходів щодо блокування їх діяльності та притягнення провокаторів до відповідальності.

Разом з тим, фахівці СБУ із кібербезпеки відзначають, що активізували діяльність і пропагандисти сепаратизму.

“Користуючись ситуацією, зловмисники збурюють паніку та протестні настрої серед громадян, намагаються дискредитувати владу, закликають до порушення конституційного ладу та насильницької федералізації. Підривну діяльність одного із таких інтернет-провокаторів було припинено в Одесі. Він не лише розповсюджував неправдиву інформацію про коронавірус, але й публікував матеріали із закликами до зміни територіальних меж та державного кордону України”, – наголошують на Володимирській, 33.

У межах відкритого кримінального провадження провокатору оголошено про підозру. Вирішується питання щодо застосування обмежувального заходу.

Читайте також:
Поліція розслідує другу смерть від коронавірусу в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна