Приватбанк зупинив продаж валюти готівкою

 

Із середи, 18 березня, державний “Приватбанк” припинив продаж готівкової валюти в касах до відновлення поставок готівки з-за кордону.

Про це повідомила пресслужба банку.

Готівкову валюту в касах “Приватбанку” без обмежень зможуть отримати власники валютних депозитів, термін дії яких завершується, за попереднім замовленням валютних коштів.

“Приватбанк” буде проводити валютообмінні операції для клієнтів фізичних осіб в безготівковому форматі через мобільний банк Privat24, вебверсію “Приват24” і мережу терміналів самообслуговування.

“Пріоритет онлайн валютообмінних операцій запроваджується для безпеки клієнтів в період карантинних заходів проти коронавірусу і до моменту відновлення міжнародного авіасполучення і поставок в Україну валютних банкнот з-за кордону”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Нацбанк направлятиме гривневі банкноти в сховище на двотижневий карантин.

Читайте також:
Міжміська блокада, зупинка метро, в автобус – не більше 10 людей: уряд обмежив пересування

Як протидіяти коронавірусу в Україні: поради від Уляни Супрун

Також повідомляється, що задля зменшення витрат аеропорту проводяться заходи щодо безаварійної зупинки об’єктів та окремих систем підприємства із одночасним підвищенням пожежної та техногенної безпеки на об’єктах Міжнародного аеропорту “Бориспіль”, що тимчасово призупиняють свою роботу.

“На жаль, результатом обмеженої господарської діяльності аеропорту через припинення регулярного пасажирського авіасполучення стане суттєве зниження доходів підприємства. На час дії обмежувальних заходів частина аеропорту “засинає”. Але ми щиро сподіваємось, що світ найближчим часом зможе здолати пандемію Covid-19, і небо над Україною та над “Борисполем” знову заповнять літаки”, – додають у Борисполі.

Як інформувала “Новинарня“, 13 березня в Україні зафіксували першу смерть від коронавірусу: 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину. Перші симптоми захворювання в неї з’явилися 3 березня.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною.

Станом на вечір вівторка, 17 березня, в Україні зареєстровано 14 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, два з них – летальні.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 11:00 18 березня у світі зафіксовано понад 198 тисяч випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 7954 особи померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 81961 людина.

Нагадаємо, в Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.

Хвороба супроводжується жаром, сухим кашлем, задухою.Приблизно у 80% заражених захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій.

Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 1-2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності може сягати 40%, залежно від рівня медичної допомоги (зокрема наявності апаратів штучного дихання). Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

У Китаї епідемія пішла на спад, після того як померли близько 3200 осіб і було запроваджено найжорсткіший карантин. Натомість COVID-19 масово поширюється в Європі.

Дедалі більше країн світу запроваджують жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – зі скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами тощо.
В Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.

Згідно з рішенням РНБО від 13 березня, Україна також закриває на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.

Читайте також:
МВС закликає повідомляти про поширення фейків щодо коронавірусу в поліцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна