МВС закликає повідомляти про поширення фейків щодо коронавірусу в поліцію

 

Міністерство внутрішніх справ просить довіряти лише офіційним повідомленням органів влади і критично ставитися до чуток про коронавірус.

Про це в середу, 18 березня, інформує пресслужба відомства.

“Інформаційно-аналітичні підрозділи департаменту кіберполіції фіксують різке збільшення випадків розповсюдження різноманітних чуток та неправдивої інформації у зв’язку із введенням у державі режиму карантину”, — йдеться у повідомленні.

У МВС вказали, що розповсюджувачі фейків у таких умовах мають на меті “поширення паніки та дестабілізації ситуації”.

Йдеться, зокрема, про поширену інформацію щодо розпилення вночі дезінфекційних засобів із гелікоптерів над спальними районами великих міст і заборону прогулянок із дітьми вулицями під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності.

“Просимо вас критично ставитися до таких чуток та повідомляти Департамент кіберполіції Нацполіції про їх поширення за електронною адресою [email protected] та телефоном 044 290 01 10”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці притягуватимуть до відповідальності людей, які поширюють свідомо неправдиву інформацію.

У МВС радять читати інформацію про карантинні заходи через інтернет-портали президента, Кабінету Міністрів, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.

Читайте також:
Як протидіяти коронавірусу в Україні: поради від Уляни Супрун

Як інформувала “Новинарня“, 13 березня в Україні зафіксували першу смерть від коронавірусу: 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину. Перші симптоми захворювання в неї з’явилися 3 березня.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною.

Станом на вечір вівторка, 17 березня, в Україні зареєстровано 14 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, два з них – летальні.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 10:00 18 березня у світі зафіксовано понад 198 тисяч випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 7954 особи померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 81960 людей.

Читайте також:
У Туреччині затримали 19 осіб за “провокаційні пости про коронавірус”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.