У російській Раді федерації пропонують обнулити всі санкції через пандемію

 

Голова комітету російської Ради федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов вважає, що міжнародна спільнота має скасувати усі взаємні санкції у зв’язку з коронавірусом, падінням цін на нафту та загрозою глобальної економічної кризи.

Про це у середу, 18 березня, повідомляє “Інтерфакс”.

“Назріла необхідність глобальної домовленості про одночасне і тотальне скасування будь-яких економічних санкцій, крім тих, що запроваджені Радою безпеки ООН. Така домовленість могла б бути ініційована країнами БРІКС, підтримана країнами “двадцятки” і потім сертифікована тим же Радбезом ООН”, – запропонував Косачов у фейсбуці.

На його думку, якщо зняти усі односторонні санкції, це допоможе боротися з пандемією і зменшить ризик затяжної економічної кризи у всьому світі.

Водночас санкції він назвав “штучними перешкодами для економічного розвитку конкурентів, що замасковані під інструменти політичної помсти за неналежну поведінку”.

“Нинішня криза дає унікальний шанс розірвати замкнуте коло, коли запроваджуються санкції та сподіванням на політичну результативність, далі не відбувається нічого, крім взаємних економічних втрат, але потім з міркувань політичного престижу (“ми ж не можемо поступитися першими”) санкції стають чи не вічними”, – зазначив Косачев.

Санкції проти Росії були запроваджені у зв’язку з незаконною анексією Криму та збройною агресією на Донбасі.

Читайте також:
Рада ЄС продовжила санкції щодо росіян і сепаратистів за агресію проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна