Росія намагається зірвати Мінський процес, – Мережко

 

Голова комітету Верховної Ради з зовнішньої політики Олександр Мережко заявив, що Росія намагається зірвати Мінський процес і президент Росії Володимир Путін налаштований критично до цих угод.

Про це у понеділок, 16 березня, нардеп від “Слуги народу” сказав у інтерв’ю “РБК-Україна”.

На питання про те, чи був досягнутий серйозний прогрес на нормандській зустрічі, який би зробив можливим наступний саміт в якійсь осяжній перспективі, Мережко відповів: “Якщо говорити про мою суб’єктивну думку, то раніше була відносна тиша на фронті, але в останні дні посилюється агресивна поведінка російських окупаційних військ“.

Голова комітету зазначив, що ці війська перебувають під контролем Кремля. І все, що відбувається, робиться або за наказом, або за згодою президента Росії.

“Це в певному сенсі спроба зірвати Мінський процес, і заяви Путіна також налаштовані критично до Мінського процесу. Росія може вести себе відносно спокійно тільки під потужним тиском інших країн, США, Європи, під тиском санкцій. Якщо її залишити без цього, градус їх агресивності завжди підвищується”, – заявив він.

Як інформувала “Новинарня“, 13 березня видання “Дзеркало тижня” ​оприлюднило документи, які називає копіями останнього мінського протоколу: в них ідеться про фактично перехід угруповань “ДНР” і “ЛНР” у статус сторони переговорів у Мінську.

11 березня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони домовилися протягом тижня визначити осіб, які підлягають обміну, нові ділянки для розведення, а також “механізм взаємодії сторін зі знаходження політичних рішень щодо врегулювання конфлікту” – за участю країн “нормандського формату”.

Читайте також:
Єрмак пояснив, для чого хочуть створити “консультативну раду” при ТКГ

“Якби мене не звільнили, день моєї відставки був би сьогодні”, – Загороднюк про рішення ТКГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна