На довиборах у Раду на 179-му окрузі перемогла Юлія Світлична

 

Самовисуванка Юлія Світлична перемогла на проміжних виборах до парламенту в одномандатному окрузі №179 у Харківській області.

За даними, опублікованими на сайті ЦВК у понеділок, 16 березня, Світлична отримала підтримку 77,54% виборців (30 194 осіб). Кандидатка від “Європейської Солідарності” Вікторія Пташник – 7,91% (3 081).

Третє місце посіла самовисуванка Тетяна Єгорова-Луценко з 3,03% (1 183). Інші кандидати набрали менше 3%.

У ЦВК після закінчення голосування і опрацювання 100% дільничних протоколів заявили, що надзвичайних подій, які могли би вплинути на виборчий процес, упродовж дня не відбулося.

16 березня під час пресконференції координатор спостереження ОПОРИ за виборами в Харківській області Микола Зінченко також зазначив, що процес голосування та підрахунку голосів відповідав базовим стандартам демократичних виборів і вимогам національного законодавства, пише “Укрінформ”.

За його даними, громадські спостерігачі фіксували незначні порушення: поодинокі випадки неведення протоколів підготовчого засідання ДВК, видачу бюлетенів одним членом ДВК, видачу бюлетенів виборцям без пред’явлення паспорта.

Результати проміжних виборів офіційно мають бути встановлені не пізніш, як на пʼятнадцятий день з дня голосування, тобто до 30 березня 2020 року включно.

Нагадаємо, на виборах у липні 2019 року в окрузі №179, до складу якого входять місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський та Сахновщинський райони, переміг кандидат від “Слуги народу” Олексій Кучер.

Однак округ звільнився в листопаді, коли президент Володимир Зеленський призначив Кучера головою Харківської ОДА.

На початку грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Кучера, і 16 січня Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу в окрузі. №179.

Загалом у довиборах в окрузі №179 взяли участь 37 кандидатів, 27 із них були висуванцями політичних партій, 10 – самовисуванцями.

Читайте також:
Довибори в окрузі №179: “Слуга народу” звільнила дорогу людині Райніна, якій сприяє “ОПЗЖ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна