“Україна не торгує здоров’ям”: Кулеба спростував заяву прем’єра Словаччини про маски

 

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що заява прем’єр-міністра Словаччини про продаж двох мільйонів українських медичних масок німецькому покупцю не відповідає дійсності.

Про це Кулеба сказав на брифінгу в Києві у понеділок, 16 березня.

“Ми перевірили всі бази даних, в тому числі митні. Ми провели консультації на всіх рівнях і не виявили жодних ознак, що той обсяг масок, про який говорив прем’єр-міністр Словаччини, потрапив до Німеччини. Таким чином я спростовую заяву, яка вчора спричинила стільки галасу”, – цитує міністра закордонних справ “Європейська правда”.

“Запевняю, що уряд докладатиме зусиль, щоб утримувати якомога більше масок в Україні, і щоб знаходити додаткові джерела їх постачання в інших країнах світу”, – додав Кулеба.

Міністр зазначив, що “Україна не торгує здоров’ям своїх громадян” та заборонила експорт медичних масок.

“Будь-яка спроба в обхід закону здійснити експорт масок буде жорстко каратися. Якщо Словаччина планувала це зробити, то планувала зробити це в обхід закону”, – додав міністр.

Як інформувала “Новинарня“, прем’єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що його країна планувала купити в Україні 2 мільйони штук медичних масок, але їх перехопив німецький покупець, запропонувавши вищу ціну.

Як інформувала “Новинарня“, в Словаччині з 12 березня почали діяти жорсткі обмеження на в’їзд на наземних КПП: до країни пускають лише громадян держави, а також тих, хто має дозвіл на постійне чи тимчасове проживання.

Як інформувала “Новинарня“, 16 березня в Україні зареєстрували два нові випадки захворювання гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ отримано п’ять позитивних результатів на Covid-19: чотири на Буковині і один у Житомирській області.

Читайте також:
Як протидіяти коронавірусу в Україні: поради від Уляни Супрун

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна