Мін’юст пропонує ввести комендантську годину, – ЗМІ

 

Міністерство юстиції України через поширення коронавірусу пропонує доповнити закон про надзвичайний стан нормами, що дозволяють проводити огляд особистих речей та обшук автомобілів без рішення суду.

Про це з посиланням на джерела у правоохоронних органах та Мін’юсті повідомляє в понеділок, 16 березня, видання “Інсайдер”.

За інформацією журналістів, ці пропозиції обговорюють у форматі робочої групу на базі комітету з питань здоров’я нації, який працює над законопроєктами стосовно захисту від епідемії коронавірусу.

Зокрема, члени групи хочуть доповнити статтю 17 “Закону України про правовий режим надзвичайного стану”, додавши два пункти:

  • запровадження комендантської години;
  • перевірка документів у громадян, а в необхідних випадках – проведення особистого огляду, огляду речей, транспортних засобів, багажу і вантажів, службових приміщень та життя громадян.

МВС пропонує змінити одну зі статей Кримінального кодексу.

За порушення санітарних правил там хочуть ввести штраф від 1000 до 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або ж позбавлення волі до трьох років.

Тоді як у чинній редакції передбачено штраф до 100 неоподаткованих мінімумів та обмеження волі до трьох років.

Читайте також:
Зеленський закликав уряд заборонити роботу метро та зупинити міжобласне сполучення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна