Деякі авіакомпанії помилково скасували рейси в Україну за добу до заборони

 

Кілька європейських авіакомпаній скасували рейси до українських аеропортів уже з 15 березня, переплутавши дату початку заборони на здійснення регулярних пасажирських рейсів.

Про це пише “Європейська правда“.

Зокрема, це стосується авіакомпаній Lufthansa та Austrian airlines (обидві управляються групою Lufthansa).

Так, у неділю не вилетіли два рейси з Франкфурта до Києва: LH 1492 та LH 1494. Їхній виліт був скасований в останній момент, пасажири (в тому числі чимало транзитних пасажирів) не були попереджені про скасування.

Так само несподівано був скасований рейс OS 667 Відень-Київ, що мав прибути до Києва за чверть після опівночі.

Через це в обох аеропортах застрягли чимало українських громадян, які намагаються повернутися в Україну до 17 березня, коли регулярне сполучення буде припинене.

Також статус “скасованих” мають всі рейси групи Lufthansa на понеділок – три з Франкфурта, два з Мюнхена і два з Відня.

Як з’ясувалося, причиною скасування стала помилка авіакомпанії, яка вирішила, що заборона на польоти починається на добу раніше.

Про це у коментарі “Європейській правді” повідомила генеральний консул України у Франкфурті Алла Польова, співробітники якої намагалися владнати з перевізником ситуацію, що склалася.

“Як з’ясувалося, Lufthansa скасувала сьогоднішній рейс і всі наступні через начебто наявну в авіакомпанії інформацію про закриття Україною авіасполучення з іншими країнами у неділю о 22:00”, – розповіла дипломатка, зазначивши, що перевізник так і не надав пояснень, звідки у нього  з’явилася хибна інформація про термін заборони.

Наразі вирішується питання про те, щоби пасажири змогли вилетіти у понеділок, дипломати планують переговори з головним офісом авіакомпанії у Кельні.

Як писала “Новинарня“, з 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року пункти пропуску через державний кордон України будуть закриті для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Рада нацбезпеки звернулася до всіх громадян України з проханням повернутися додому до 17 березня. У разі виникнення обставин надзвичайного характеру влада обіцяла організувати  доправлення українських громадян спецрейсами.

Читайте також:
У “Борисполі” приземлився спецрейс з евакуйованими з Італії українцями

Польща закрила кордон з Україною, українці можуть повернутися через три пункти пропуску

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна