На Харківщині обирають народного депутата замість вибулого “слуги народу”

 

В одномандатному виборчому окрузі №179 у Харківській області в неділю, 15 березня, відбуваються проміжні вибори народного депутата.

Як повідомляє громадянська мережа “Опора“, усі 189 виборчих дільниць відкрилися вчасно.

У виборах можуть взяти 147 тисяч виборців.

Раніше Центральна виборча комісія визначила запобіжні заходи розповсюдження коронавірусу на виборах у 179-му окрузі.

Як свідчать спостерігачі “Опори”, всі комісії забезпечені масками та перчатками, а також порошком/розчином для дезінфекції. Приміщення окремих ДВК регулярно провітрюються, деякі комісії розробили графік миття підлоги розчином для дезінфекції, а деякі регулярно обробляють кабінки та ручки дезінфектором.

На дільницях розміщено інформаційні матеріали щодо захисту від вірусних інфекцій, а медичні працівники об’їжджають ДВК й проводять термометрію.

На виборах у липні 2019 року в окрузі №179, до складу якого входять місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський та Сахновщинський райони, переміг кандидат від “Слуги народу” Олексій Кучер.

Однак округ звільнився в листопаді, коли президент Володимир Зеленський призначив Кучера головою Харківської ОДА.

На початку грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Кучера, і 16 січня Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу в окрузі. №179.

Загалом у довиборах в окрузі №179 беруть участь 37 кандидатів, з них 27 є висуванцями політичних партій, 10 – самовисуванцями.

Читайте також:
Довибори в окрузі №179: “Слуга народу” звільнила дорогу людині Райніна, якій сприяє “ОПЗЖ”

Ексдепутатка від “Самопомочі” іде на довибори в 179-му окрузі від “ЄС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна