Трамп контактував з двома хворими на коронавірус, але на карантин не піде

 

Лікар Білого дому Шон Конлі заявив, що президент Дональд Трамп не має симптомів коронавірусу, і йому не потрібен карантин після контакту з двома інфікованими людьми.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на CNN.

Конлі написав, що Трамп “ненадовго контактував” з особою, з якою він фотографувався. Цією особою є Фабіо Вайнгартен, прессекретар президента Бразилії Жаїра Болсонару.

Через три дні після зустрічі з Трампом Вайнгартен почав проявляти симптоми коронавірусу і його тест на COVID-19 виявився позитивним, написав Конлі.

У п’ятницю ввечері Конлі заявив, що як стало відомо Білому дому, 13 березня коронавірус діагностували ще в однієї особи, з якою контактував Трамп – повіреного в справах Бразилії у Вашингтоні Нестора Форстера.

Конлі заявив, що Трамп проводив більше часу в безпосередній близькості до Форстера, але “всі взаємодії відбувалися до появи будь-яких симптомів”.

“Ці взаємодії можна класифікувати як НИЗЬКИЙ ризик передачі, і наразі немає жодних ознак для домашнього карантину”, – написав Конлі.

“Крім того, враховуючи, що сам президент залишається без симптомів, тестування на COVID-19 наразі не показане. Я продовжую уважно стежити за президентом та піклуватися про нього, і повідомлю вам, коли з’явиться більше інформації”, – заявив лікар.

Президент Бразилії Жаїр Болсонару напередодні заперечив підозри, що він хворий на коронавірус, за допомогою красномовного фото у “фейсбуці”.

Читайте також:
Трамп оголосив у США надзвичайний стан через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна